Polévky, vložky a zavářky

Polévky.ppt (84 kB)

Tato prezentace vám umožní se dobře zorientovat v problematice polévek. Zaměřuje se především na rozdělení polévek a jejich další úpravu. Při studiu je potřeba pracovat též s Recepturami teplých pokrmů, které osahují celou řadu receptů. Také lze použít internet a různé webové stránky s recepty.

Vložky a zavářky do polévek.ppt (145 kB)

K polévkám neodmyslitelně patří také vložky a zavářky. Jelikož je to téma na samostatnou kapitolu věnoval jsem mu tento PowerPoint. Seznámíte se s rozdíly mezi vložkami a zavářkami a také s jejich přípravou.

Pracovní list-Polévky 2.doc (80 kB)

Pracovní list-Vložky a zavářky do polévek 2.doc (67,5 kB)

Pomocí pracovních listů si ověříte získané vědomosti, které vám pomohou ve vašem dalším studiu.

 

 

 

 

Foto: https://www.srecepty.cz/photo_galleries/articles/8878/33555.jpg

        https://pani-dyne.cz/mb/img/slovnicek/polevka_01.jpg

        https://img6.ceskatelevize.cz/specialy/klucivakci/recept85.jpg